Založ si blog

Pieseň o jednej Viktórii

Rástla tam tráva, ktorá kvitla. A jablone, ktoré rodili voňavé jablká. A tiež slnečnice. A púpavy v záhradách.  A tiež tam boli deti. A boli tam aj muži a ženy. A bola tam aj Láska.

 

Hviezdny rok  negEntropia 3101.22/2

Z NegEntropie zmizli púpavy.  Tráva prestala kvitnúť a jablká už  nevoňali. A tiež z NegEntropie  zmizla Láska. A nikomu nechýbala.  Len jednej hviezdnej Viktórii. Poslednej  na svete. Všade ju hľadala. V noci, keď celý svet stíchol  sa dívala do tmy. Kreslila na nebo obrázky a počúvala pieseň. Niekde medzi NegEntropiou a Mliečnou dráhou jej  niekto poslal pieseň. Pieseň o láske.

Hviezdna Viktória sa rozhodla že nájde pieseň. Nasadla na spoj NegEntropia – Galaxia 911_ ZeM.

 

Pozemský rok  2020.17/11

Pod oknami kvitla baza.  A vzduch bol presiaknutý. Jej sladkou vôňou. Vôňou bazy. Zmiešanou s vôňou ženy. Práve vyšla zo sprchy. Z vlasov jej stekali  kvapky vody. Viktória nechávala za sebou mokré stopy. Z kúpeľne. A ešte nejaké iné. Asi hviezdne.

A tiež bola presiaknutá. Láskou. A ešte niečím.  Asi šťastím. Chcela mu to povedať. A on nedvíhal . Viktória mu nechala v mobile tri stratené hovory. A asi dve sms-ky.

Viktória čakala. Pila čaj. Z bazy. A nechávala za sebou hrnčeky.  A tiež stopy. Od čaju. A tiež nejaké iné. Asi hviezdne. A čakala na Petra .

Vzduch bol horúci. A bol presiaknutý sladkou vôňou. Vôňou ženy.

 

Viktória si zbalila len pár vecí. Jedného Malého princa. Možno nejakého Gullivera. Tiež pár  farbičiek. A šťastie. O ktorom chcela rozprávať  Petrovi. Do dvoch tašiek. A do kabely.

 

Peter vošiel veľmi ticho. Našiel v kúpeľni ešte mokré stopy. Bazovú vôňu. A vôňu jeho ženy. A tiež nejaké iné. Asi nejaké hviezdy. A v mobile tri stratené hovory. A ticho. Nechané za dverami.

 

Viktória stihla posledný spoj. Niekam. Čakali ju už. A potom spoj cez Galaxiu 911-ZeM navždy zrušili…

 

Hľadal ju všade. V parku na lavičke. Za mestom. A aj na stanici. Na lúke s lopúchmi a s púpavami. A aj na rohu v cukrárni. Chodil po meste. A pýtal sa ľudí.

Žiadnu jeho Viktóriu však nikdy nikde nevideli…

 

Hviezdny rok 3121.36/5

Láska Venuša počúvala. Príbehy. A  rozprávky. O Malom princovi. A tiež o nejakom  Gulliverovi. A zdalo sa jej že Hviezdna Viktória si tieto príbehy nevymýšľa. Zdalo sa jej , že mama Viktória tento svet. naozaj niekedy zažila.

 

Pozemský rok 2039.24/12

Peter Viktóriu nenašiel. A možno nijaká Viktória nikdy naozaj ani nebola. Ale on ju mal určite v hlave, v srdci…a aj v duši… A boli tu aj mokré stopy v kúpeľni. Hrnčeky na stole. A vôňa ženy  na vankúši…

 

Niekedy medzi 10 000 r.pr.n.l Galaxia 911-ZeM a 2012 n.l Galaxia 911-ZeM práve jeden muž, volal sa asi Adam  a jedna žena. Asi nejaká Eva začali svoj hviezdny život. Život, ktorý raz niekde, neviem kde začali , a ktorý niekde neviem kde za nejakých zvláštnych okolností nedokončili.

A bola tam tráva. Ktorá kvitla. A jablone rodili voňavé jablká. A boli tam aj lopúchy. A púpavy.

 

Videla som Leto

17.09.2017

Uzrela som v túto chvíľu, Aha práve teraz. Vidíte to? UTEKÁ LETO. Pred dažďom schováva sa, zanecháva bosé stopy v blate a teplé slnká pod dáždnikom.

Jeden krásny upršaný deň

03.09.2017

Prší, prší, prší… Celý deň. A je krásne. Človeka to vôbec nikam netiahne. Na túry ani výlety, vychádzky na hrady ani na zámky. Nemusí utekať pre zdravie, Či len tak posedieť si v záhrade, a chytať teplé slnká na zimné dni do siete Dnes ani očkom nežmurklo. Tak celý deň teda vylihujem aj ja. Vyberám z políc staré knihy a čítam príbehy v sivých upršaných [...]

Koľko asi stojí jedno písmenko v knižke s básničkami?

07.11.2016

…minulý týždeň, ani neviem presne kedy, som sa išla poprechádzať medzi police v kníhkupectve, medzi knihy. Našla som tam jednu, takú celkom malú, iba s básničkami. Keď vtom mi niekto za chrbtom vraví: to snáď ani nie je pravda, za tak málo písmeniek, tak veľmi veľa peňazí? Že prečo si vraj nezoberiem radšej niečo také, Kde je viac slov na pol strane, Ako v celej [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 321188x
Priemerná čítanosť článkov: 2677x

Autor blogu

Kategórie