Založ si blog

Pavlínkine farbičky.

V obchode má teta predavačka v pulte pod sklom odložené ceruzky. Krásne. Farebné. Uložené v rade. Vo veľkej plechovej krabici. Každý deň príde Pavlínka do obchodu. A každý deň tetu poprosí. Nech jej krabičku s farebnými ceruzkami vyloží. A teta predavačka jej za každým plechovú krabičku s farebnými ceruzkami vyloží. A ona si zakaždým tú veľkú plechovú krabicu s farebnými ceruzkami otvorí…

…a potom ju vráti späť. A teta predavačka veľkú plechovú krabicu s farebnými ceruzkami odloží. Späť do políc.

 

Včera mala Pavlínka narodeniny .A pod červeným kabátikom si niesla balík . Zabalený v papieri. Boli v ňom farbičky. V plechovej škatuli.

 

A Pavlínka kreslila. Kreslila všade. Kreslila na papier . Do novín. Na chodník. Pavlínka kreslila aj do knižiek . A aj na steny…

 

Pavlínka má už asi sto rokov. A v taške na pleci  nosí kyticu ceruziek. Zviazaných do šnúrky.  Sú farebné. A rôznej veľkosti. Niektoré si kúpila sama. Niektoré dostala. A niektoré jej ostali. Ešte z plechovej krabičky.

 

Vždy na narodeniny Pavlínka dostane ceruzky. Kyticu farbičiek. A niekedy dostane ceruzky hocikedy. A vždy  hocikedy, keď Pavlínka dostane farbičky, alebo si farbičky  kúpi má narodeniny. A preto má Pavlínka už vyše sto rokov. Asi. Pretože má farbičky. Zviazané do šnúrky. A je ich už veľmi veľa. A dostáva ich. Od ľudí..

Videla som Leto

17.09.2017

Uzrela som v túto chvíľu, Aha práve teraz. Vidíte to? UTEKÁ LETO. Pred dažďom schováva sa, zanecháva bosé stopy v blate a teplé slnká pod dáždnikom.

Jeden krásny upršaný deň

03.09.2017

Prší, prší, prší… Celý deň. A je krásne. Človeka to vôbec nikam netiahne. Na túry ani výlety, vychádzky na hrady ani na zámky. Nemusí utekať pre zdravie, Či len tak posedieť si v záhrade, a chytať teplé slnká na zimné dni do siete Dnes ani očkom nežmurklo. Tak celý deň teda vylihujem aj ja. Vyberám z políc staré knihy a čítam príbehy v sivých upršaných [...]

Koľko asi stojí jedno písmenko v knižke s básničkami?

07.11.2016

…minulý týždeň, ani neviem presne kedy, som sa išla poprechádzať medzi police v kníhkupectve, medzi knihy. Našla som tam jednu, takú celkom malú, iba s básničkami. Keď vtom mi niekto za chrbtom vraví: to snáď ani nie je pravda, za tak málo písmeniek, tak veľmi veľa peňazí? Že prečo si vraj nezoberiem radšej niečo také, Kde je viac slov na pol strane, Ako v celej [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 321158x
Priemerná čítanosť článkov: 2676x

Autor blogu

Kategórie