O medových cukríkoch.

11. októbra 2011, alinemoor, Nezaradené

Náš starký bol včelár .

A starký nás mal rád. Tak veľmi ako svoje včely. A možno o trochu viac.

Mal rád aj všetky deti z ulice. A rozdával nám cukríky. Aj všetkým deťom z ulice. Medové. Také čo sa s lepili na zuby. A  my sme ich jedli. A zuby sa nám  lepili . A  nemohli sme  hovoriť . A nemohli sme ani obedovať. A starká sa hnevala. Hnevala sa na starkého . Na jeho včely a na med a medové cukríky… Inak to bola strašná paráda , keď sme nemohli obedovať . Hlavne hrachovú kašu , kôprovú omáčku a tekvicový prívarok . Vtedy sa medové cukríky náramne hodili.

Starká nás mala tiež rada. A aj všetky deti z ulice. A tiež nám kupovala cukríky. Ovocné, čokoládové , gumené .Nemedové. Schovávala ich do skrine medzi košele. Aby ich starký nenašiel. Starká tušila, že by si pobalil kufor a odišiel by. Aj keď mal starkú  veľmi rád. Aj keď by bol  bez nej smutný. A starká  by nemala s kým sedieť večer pod jabloňou. A  my by sme nepočúvali  príbehy a rozprávky …

Starký asi  nikdy na starkin cukríkovo nemedový podvod neprišiel . Pretože  sú stále spolu. Na cintoríne. Pod jabloňou. Je tam lavička. A sedím tam ja. A počúvam… a mám chuť na strašne sladký, strašne lepkavý a strašne žltý medový cukrík. Už také nie sú…Už dávno také nikde nie sú.  Je len jabloň a lavička. A starký a starká . A ja…  A ešte všetky ostatné deti . Z ich ulice.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………… A strarkin recept na medový koláč.