Založ si blog

Keď vám zaklope dážď na dvere.

Je deň ako každý iný. Deň keď ráno vstanete, a do okna vám zasvieti slnko. Je iné, lebo je od Mariky. Alebo vám zaklope dážď na dvere. Možno z pošty. Od Mariky. Neposiela pozdravy každý deň. Iba občas. Len keď si pomyslí.

 

Pavlínka vám pošle pozdrav každý deň. Každý deň vám ráno zavolá, že ako sa máte. Zavolá vám aj na obed a aj večer. Zavolá kedykoľvek. Miluje vás. Stará sa . Chce vedieť  čo práve robíte, či vám nie je smutno. A aj to, či sa nebojíte.

 

Terezka nezavolá tri krát za deň. Ale vám zodvihne, keď  vy voláte. A zodvihne kedykoľvek. Ráno. Na obed a aj večer. Nemusí vedieť o vás všetko. Ale miluje vás. Aj keď vám to nepovie.

 

Marika  nezavolá tri krát za deň. A ani každý deň. Nezodvihne keď jej voláte. Neozýva sa. Ani neodpisuje. A potom, keď nečakáte, vám zrazu pošle slnko. Po pol roku asi. Ráno do okna. A aj kvapky dažďa. Vie že práve teraz vstávate.

 

Marikine ráno o pol piatej . V okne.  Keď sa zobúdzate.

 

Tým  povie všetko. Miluje Vás. Aj keď vám nezodvihne…

 

 

 

Videla som Leto

17.09.2017

Uzrela som v túto chvíľu, Aha práve teraz. Vidíte to? UTEKÁ LETO. Pred dažďom schováva sa, zanecháva bosé stopy v blate a teplé slnká pod dáždnikom.

Jeden krásny upršaný deň

03.09.2017

Prší, prší, prší… Celý deň. A je krásne. Človeka to vôbec nikam netiahne. Na túry ani výlety, vychádzky na hrady ani na zámky. Nemusí utekať pre zdravie, Či len tak posedieť si v záhrade, a chytať teplé slnká na zimné dni do siete Dnes ani očkom nežmurklo. Tak celý deň teda vylihujem aj ja. Vyberám z políc staré knihy a čítam príbehy v sivých upršaných [...]

Koľko asi stojí jedno písmenko v knižke s básničkami?

07.11.2016

…minulý týždeň, ani neviem presne kedy, som sa išla poprechádzať medzi police v kníhkupectve, medzi knihy. Našla som tam jednu, takú celkom malú, iba s básničkami. Keď vtom mi niekto za chrbtom vraví: to snáď ani nie je pravda, za tak málo písmeniek, tak veľmi veľa peňazí? Že prečo si vraj nezoberiem radšej niečo také, Kde je viac slov na pol strane, Ako v celej [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 321532x
Priemerná čítanosť článkov: 2679x

Autor blogu

Kategórie