Založ si blog

Pavlínkine farbičky.

V obchode má teta predavačka v pulte pod sklom odložené ceruzky. Krásne. Farebné. Uložené v rade. Vo veľkej plechovej krabici. Každý deň príde Pavlínka do obchodu. A každý deň tetu poprosí. Nech jej krabičku s farebnými ceruzkami vyloží. A teta predavačka jej za každým plechovú krabičku s farebnými ceruzkami vyloží. A ona si zakaždým tú veľkú plechovú krabicu s farebnými ceruzkami otvorí…

…a potom ju vráti späť. A teta predavačka veľkú plechovú krabicu s farebnými ceruzkami odloží. Späť do políc.

 

Včera mala Pavlínka narodeniny .A pod červeným kabátikom si niesla balík . Zabalený v papieri. Boli v ňom farbičky. V plechovej škatuli.

 

A Pavlínka kreslila. Kreslila všade. Kreslila na papier . Do novín. Na chodník. Pavlínka kreslila aj do knižiek . A aj na steny…

 

Pavlínka má už asi sto rokov. A v taške na pleci  nosí kyticu ceruziek. Zviazaných do šnúrky.  Sú farebné. A rôznej veľkosti. Niektoré si kúpila sama. Niektoré dostala. A niektoré jej ostali. Ešte z plechovej krabičky.

 

Vždy na narodeniny Pavlínka dostane ceruzky. Kyticu farbičiek. A niekedy dostane ceruzky hocikedy. A vždy  hocikedy, keď Pavlínka dostane farbičky, alebo si farbičky  kúpi má narodeniny. A preto má Pavlínka už vyše sto rokov. Asi. Pretože má farbičky. Zviazané do šnúrky. A je ich už veľmi veľa. A dostáva ich. Od ľudí..

Videla som Leto

17.09.2017

Uzrela som v túto chvíľu, Aha práve teraz. Vidíte to? UTEKÁ LETO. Pred dažďom schováva sa, zanecháva bosé stopy v blate a teplé slnká pod dáždnikom.

Jeden krásny upršaný deň

03.09.2017

Prší, prší, prší… Celý deň. A je krásne. Človeka to vôbec nikam netiahne. Na túry ani výlety, vychádzky na hrady ani na zámky. Nemusí utekať pre zdravie, Či len tak posedieť si v záhrade, a chytať teplé slnká na zimné dni do siete Dnes ani očkom nežmurklo. Tak celý deň teda vylihujem aj ja. Vyberám z políc staré knihy a čítam príbehy v sivých upršaných [...]

Koľko asi stojí jedno písmenko v knižke s básničkami?

07.11.2016

…minulý týždeň, ani neviem presne kedy, som sa išla poprechádzať medzi police v kníhkupectve, medzi knihy. Našla som tam jednu, takú celkom malú, iba s básničkami. Keď vtom mi niekto za chrbtom vraví: to snáď ani nie je pravda, za tak málo písmeniek, tak veľmi veľa peňazí? Že prečo si vraj nezoberiem radšej niečo také, Kde je viac slov na pol strane, Ako v celej [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 321686x
Priemerná čítanosť článkov: 2681x

Autor blogu

Kategórie